FASTA – Världens äldsta reningskur !

Att fasta innebär en härlig inre rening av kroppen som också påverkar humöret positivt och hjälper kroppen att komma i form. Rätt genomförd är fastan helt enkelt naturens eget sätt att föryngra kroppen, göra den mer motståndskraftig och friskare - en start till en ny och sundare livsstil !

Varför fasta ?
Fasta är inte svält, utan innebär att man för en begränsad tid ställer om kroppens näringsupptag genom ett kontrollerat intag av vätska, så att det egna näringsförrådet används. Kroppen ges därvid tillfälle att befria sig från upplagrade ämnesomsättningsprodukter (sura slaggprodukter, överskottsproteiner och fettämnen) i vävnaderna. Under fastan används också allt mer fett för energiproduktion medan man minskar utnyttjandet av glukos och protein.
I vår del av världen har vi ett överflöd av mat, dryck och njutningsmedel. Vi äter mindre fibrer och mera fet och sockerrik mat. Samtidigt har vi ofta stillasittande arbeten och får därmed mindre motion. Därmed uppstår en obalans mellan det vi äter och det vi gör oss av med. Även stress, miljöföroreningar och gifter sätter spår i kroppens sätt att fungera. Här kan fastan sättas in som en ”storstädning” !

Fasta = viktminskning !
Många människor lider av övervikt i varierande grad, vilket också ger en utmärkt anledning till fasta. Ju större övervikt man har, desto mer minskar man under en fasteperiod. För att behålla viktminskningen är det dock viktigt att efter fastan inleda ett liv med sundare kost- och levnadsvanor.

När bör man fasta ?
Kroppen säger i allmänhet själv till när det kan vara dags för en fastekur. Det kan vara något så enkelt som att man känner sig ur form, är hängig, trött, lättirriterad och sur, energin tryter – intuitivt känner man att det skulle behövas ”ett nytt avstamp”. Efter en fastekur får kroppen ny kraft och ork och man blir piggare. Det som före fastan kändes jobbigt och besvärligt, känns efteråt ofta lätt och roligt.

 

Inköpsställen >>>


Finns i följande
storlekar

5 Dagars fasta

3 Dagars fasta


 

Ingredienser: 5 dagars fasta:
2 fl Hälsosafter Äppeljuice 75 cl EKO
1 fl Hälsosafter Multijuice 75 cl EKO
1 fl Hälsosafter Grönsaksjuice 75 cl EKO
1 fl Hälsosafter Röd druvjuice 75 cl EKO
8 st Grönsaksbuljongtärningar EKO
20 pås Teekanne Fasteté
1 brk Glaubersalt

Ingredienser: 3 dagars fasta
1 fl Hälsosafter Äppeljuice 75 cl EKO
1 fl Hälsosafter Multijuice 75 cl EKO
1 fl Hälsosafter Grönsaksjuice 75 cl EKO
3 st Grönsaksbuljongtärningar EKO
20 pås Teekanne Fasteté
1 brk Glaubersalt


Förpackningsstorlek: 3 dagars fasta, 5 dagars fasta

Dosering: Enligt fasteschema

Förvaring: Torrt & svalt

Hållbarhet: 12 månader från tillverkning


Fritt från
Ja
Nej
Gluten
X
Laktos
X
Mjölk
X
Soja
X
Socker
X

 

Rekomenderas
Ja
Nej
Gravida
X
Ammande
X
Barn
X
Veganer
X
Diabetiker
X